training INFANTS I JOVES

MINDFULNESS TRAINING:

L’estrès, les presses, les dificultats per a comunicar-nos o l’acumulació de tasques a fer, malauradament no deixen de banda als infants i joves.

<L’entrenament Mindfulness que us proposem permet als participants aprofundir en la pràctica de l’atenció plena d’una forma lúdica i adient a cada etapa educativa>

La comunicació, la gestió de l’estrès, l’autoconeixement, la concentració i la regulació emocional són alguns dels temes que s’aborden a les sessions seguint les orientacions del mètode de Mindfulness Eline Snel. Les tècniques que es treballen a les sessions es poden practicar fàcilment a casa o en qualsevol altre espai i incorporar-les al dia a dia

Per adquirir la pràctica en Mindfulness la formació adreçada a infants i joves s’estructura en 8-10 sessions basades en el mètode desenvolupat per Eline Snel, autora dels llibres per a famílies “Tranquils i atents como una granota” o “Respireu, Mindfulness per a pares amb fills adolescents”.  

llibres mindfulness Eline Snel

El mètode Eline Snel, permet seguir un entrenament proper i adaptat als infants i joves per apropar-los el Mindfulness d’una manera molt atractiva. Aquest està basat en el Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), desenvolupat al Massachusetts Institute of Technology pel Dr Jon Kabatt-Zinn, un entrenament de Mindfulness investigat científicament i reconegut mundialment.

mindfulness

Quins beneficis té l’entrenament Mindfulness?

  • Millorar l’atenció, la capacitat de concentració i la memòria.
  • Millorar la confiança i el respecte
  • Facilitar l’educació emocional (identificació i comunicació de les emocions)
  • Afavorir la capacitat de relaxar-se, el descans i dormir bé.
  • Reduir el nivell d’ansietat i estrès (causat pels exàmens, feines escolars o altres)

Més info rellevant:

  • Durada: un trimestre, 10 sessions de 1h per a cada grup (o a convenir)
  • Participants: 6 a 12 infants/adolescents per grup.
  • Grups: la formació s’estructura en grups per franges d’edat: 8-10 anys, 10-12 anys, 12-14 anys, 14-16 anys, 16-18 anys però es poden adaptar en funció de les característiques i necessitats del centre.
  • Assessorament: La formació inclou una xerrada informativa (Mindfulness i Criança) per a totes les famílies dels participants, una reunió individual amb cada família i assessoraments puntuals mentre duri la formació per tal de garantir un bon seguiment acompanyament en la pràctica.