OKUPA’T

El projecte “OKupa’t” va néixer per sumar esforços en l’orientació dels infants i adolescents, motivant-los a “okupar” el seu temps de forma saludable i a “okupar-se” ells mateixos: a ser protagonistes de les seves experiències d’aprenentatge.

El projecte es va dur a terme a l’escola Cor de Maria-Sabastida, una escola amb infants de 3 a 16 anys, amb un caràcter obert, familiar i amb una metodologia que s’adapta a les necessitats de l’alumnat. L’escola s’ubica a Vilapicina (Nou Barris, Barcelona) un entorn amb realitats culturals i socioeconòmiques molt diverses i amb moltes desigualtats.

La intenció d’aquest projecte era reduir les situacions negatives de carrer, desmotivacions i altres problemàtiques fruit del desarrelament, la vulnerabilitat social i la complexitat familiar que porten a molts infants i joves a passar moltes hores sols a casa o al carrer, sense oportunitats per accedir a activitats de lleure saludable.

Més informació a la web Educació 360º de la Fundació Jaume Bofill.