INFANTS I ADOLESCENTS

som-art.png

Adreçat a infants i joves // Atencions individuals o grupals.

SOM ART és un espai de trobada amb un enfoc terapèutic en el que els infants i joves poden observar, parlar, reflexionar, digerir i explorar les emocions, sentiments, preocupacions i experiències fruit del seu procés de canvi a nivell personal, escolar, familiar,… I tot plegat amb l’art, entre mans, que facilita un llenguatge alternatiu quan les paraules no arriben. Perquè a vegades posar nom al que sentim és molt complex i més en aquesta etapa de la vida.

Mitjançant la manipulació dels materials, l’observació del procés creatiu, l’experimentació amb la creativitat i les obres resultants, els infants i joves aniran creant un espai propi i segur en el qual compartir el que necessitin amb una acompanyant de referència, una artterapeuta, que els anirà guiant en el seu procés personal i grupal.

L’enfoc terapèutic de la intervenció facilita uns beneficis que van més enllà del gaudi personal. Uns beneficis que seran molt personals en funció de les necessitats, característiques i entorn de cada infant i adolescent participant, però que de ben segur repercutiran en la millora de l’autoestima, l’enfortiment de les habilitats socials i la comunicació assertiva.

Per garantir un bon acompanyament de cada participant, es treballa de forma coordinada tant amb els pares i mares com amb els tutors del centre escolar per poder tenir una mirada integral de cada infant i adolescent.

Objectius generals: 

  • Oferir un espai segur de trobada on poder compartir.
  • Experimentar l’escolta activa i la comunicació assertiva.
  • Facilitar experiències relacionals saludables.
  • Reforçar l’autoestima i el coneixement personal.
  • Fomentar la cohesió i pertinença a un grup d’iguals (en les intervencions grupals).
  • Facilitar el vincle terapèutic.
  • Possibilitar l’experimentació amb els materials i obres com a llenguatge complementari a la paraula.

Si et sembla interessant aquest tipus d’acompanyament contacta’ns i t’expliquem més!